Groeikansen bij Torfs

Schoenen Torfs wil haar medewerkers de kans geven om te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Torfs gelooft dat door te investeren in haar medewerkers, ze zelf als bedrijf er ook sterker uitkomt.

Beginnen groeien - traject

Het Beginnen groeien - traject is een ondersteuning voor toekomstige winkelmanagers en assistent-winkelmanagers. Tijdens het traject reikt Torfs de kandidaten een reeks handige tools en inzichten aan. En hiermee gaan de medewerkers zelf aan de slag. Een unieke groeikans in een veilige omgeving waar de nadruk ligt op leren en ontwikkelen. Ervaringen en tips worden uitgewisseld en aan de hand van rollenspellen worden praktijkgerichte cases uitgewerkt. Zo werkt Torfs aan een uniek groeitraject, afgestemd op de medewerkers! Samen met Torfs kan je jouw carrière uitbouwen!

Happiness programma

Met haar Happiness-programma wil Schoenen Torfs bijdragen aan het persoonlijk geluk van haar medewerkers, en dan hebben we het niet over cadeautjes of financiële vergoedingen. Leven en beleven. Leren gelukkig zijn, nieuwe dingen ontdekken en groeien! Aan de hand van boeiende workshops, begeleid door enthousiaste vakmensen, leren Torfs-medewerkers zichzelf en elkaar beter kennen. Dat het bovendien ontspannend en leuk is, hoeven we niet meer te zeggen....

Met steun van de Europese Unie en de Vlaamse Overheid

Torfs L NV erkent dat de klantenservice een hele transformatie doorliep ten opzichte van enkele jaren geleden. Om hun medewerkers beter te ondersteunen in dit veranderende retail-klimaat, wenst Torfs met het project TOP (‘Torfs Opleidingen’) in 2017-2018 te investeren in een uitgebreid opleidingsplan dat hun werknemers in staat stelt hun vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Deze opleidingen worden onder meer mogelijk gemaakt door steun van de Europese Unie en de Vlaamse Overheid.